25 oktober 2007

Hånglar ni på skoj eller? - Självklart

det känns som om fyrans journalister inte är mycket att hänga i julgranen. först ut var trond sefastsson (eller hur han nu stavar sitt suspekta efternamn). honom går det ju inge vidare för. sista svängen var väl att hans dator beslagtogs o tv4 överklagade. och förlorade (om de nu inte överklagar till hd o säkerligen förlorar där med).

nu: herr politisk journalist pihlblad. fotad när han SKOJHÅNGLAR (jag trodde inte sånt riktigt fanns efter att man fyllt typ.. tjugo? max!!) med reinfeldts närmsta medarbetare.

på ngt vis tycker jag det känns relevant att fyrans hotshot politikjournalist, som för övrigt ska övervaka den kommande moderatstämman, har en så lössläppt relation med en så hög tjänsteman inom moderaterna. FINE om han INTE övervakade moderaterna, då får han hångla loss, men nu?

och hans kommentar:
– Det är skrämmande att Aftonbladet kartlägger en annan journalists politiska kontakter på det här sättet, säger Anders Pihlblad.

nämen OKEJ!! journalister ska kartlägga folk och deras kontakter och vad de pysslar med men fan om de gör så mot en annan journalist. them paperboys ska bara hålla handen bakom ryggen på varandra och TA HAND OM VARANDRA. för fan! för en ringmur av murvlar runt pihlen och ulla medan de hånglar så ingen seeer!

det skrämmer mig lite. det resonemanget. för nånstans är ju journalismens grundsten att kartlägga folk och hitta det som inte stämmer, det som inte är rätt. men om journalister inte för göra det på sin egen yrkeskår (vilket iofs är ett problem i sig, eftersom det alltid blir konstigt när en yrkesgrupp på något vis ska kritisera sig själva, men det är en helt annan diskussion), då tappar all journalism på något vis trovärdigheten.
vem är det som säger att nåt av det de rapporterar är sant och vad baserar det sig egentligen på? nej, det får vi aldrig veta, för ingen kartlägger journalisterna.

läskigt är vad det är.

o vafan håller fyran på med?
helt fugging otroligt.

Inga kommentarer: